Zelf oorbellen maken

Wat heb je nodig

Zelf oorbellen maken is niet alleen leuk en ontspannend, maar zorgt er ook nog eens voor dat men originele oorsieraden heeft, die bovendien leuk zijn om weg te geven als cadeautje. Om zelf oorbellen te maken heeft men niet zo veel nodig, zeker als men er net mee begint. In de verschillende hobbywinkels vindt men kant-en-klare pakketjes, waarmee men zo aan de slag kan gaan om zelf oorbellen te maken. Het aanbod is divers, zodat men genoeg keuze heeft.

zelf oorbellen maken

Voor jong en oud

Niet alleen een geschikte hobby voor volwassenen, maar ook kinderen vinden het leuk om zelf oorbellen te maken. De meeste meisjes vanaf een jaar of acht zullen zelf aan de slag kunnen, terwijl de wat jongeren begeleiding nodig zullen hebben van een volwassene. Hierdoor is het maken van oorbellen een leuke activiteit voor ouder en kind.

Zelf oorbellen maken en verkopen

Wie voldoende oefening heeft en creatief is, kan de zelfgemaakte oorbellen via het net te koop aanbieden. Hiermee kan men weer nieuwe materialen kopen om weer andere oorbellen te maken. Men kan zich bij het zelf oorbellen maken ook specialiseren, waarbij men zich richt op het verwerken van bepaald materiaal of oorbellen ontwerpt voor een specifieke doelgroep, zoals bijvoorbeeld kinderen. Als je online gaat verkopen, neem het dan niet meteen te grootschalig aan. Een simpele, huiselijke sfeer werkt ook! Een mooi kaartje bij elke bestelling, compleet met mooie sierletters en een persoonlijk berichtje bijvoorbeeld maakt dat je opvalt tussen de professionele verkopers. Durf jezelf zijn; en wie weet kan je wel een kleine side hustle opzetten op basis van je nieuwe hobby!