Oorbellen maken met kralen

Hoe maak je zelf eenvoudig oorbellen?

Oorbellen maken met kralen is, als je een klein beetje handig bent, eenvoudig zelf te doen. Alles wat je nodig hebt, is een doosje met gesorteerde kraaltjes, verzilverd draad en een fijn tangetje waar je zowel mee kan knippen als mee kan buigen.

Oorbellen maken met kralenHoe doe je dat?

Oefening baart kunst. Dat geldt ook voor oorbellen maken met kralen. Met zilverdraad maak je allereerst het gedeelte dat in de oorlel komt te hangen. Neem een voorbeeld van een bestaande oorbel en probeer deze zo exact mogelijk na te maken. Als je oorbellen gaat maken met kralen is het prettig om een goed voorbeeld te hebben. Vaak is het eerst een paar keer proberen en dan opeens heb je de slag van oorbellen maken met kralen te pakken. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van goud, maar dat is een heel stuk duurder.

De hanger maken

Wanneer je oorbellen gaat maken met kralen, is het leukste gedeelte uiteraard de hanger zelf. Hier kun je je fantasie de vrije loop laten. In handwerkwinkels zijn tegenwoordig de mooiste kralen en parels te koop die je kunt gebruiken wanneer je oorbellen gaat maken met kralen. Durf zoals ik eerder op deze site al eens liet vallen ook eens out of the box denken. Mijn favoriete zelfgemaakte oorbellen hebben bijvoorbeeld een klein stukje tijgeroog steen (een heel krachtige, mooie edelsteen!) erin verwerkt – iets wat voor mij de waarde zo enorm veel mooier maakt!

Zelf oorbellen maken is een ontzettend leuke en verslavende hobby. Vaak vind je op internet de leukste voorbeelden van oorhangers die je eenvoudig zelf kunt maken.