Bloem oorbellen maken

Zelf bloem oorbellen maken

Vrijwel elk meisje en elke vrouw draagt tegenwoordig oorbellen. Meestal krijgen meisjes al rond de leeftijd van zes jaar gaatjes in de oren en wanneer ze beginnen te puberen, worden de knopjes vervangen door uitbundige hangers. Hangers met veertjes, gekleurde kraaltjes en tegenwoordig zie je zelfs oorbellen met kleurige bloemen eraan. In plaats van oorbellen kopen, kun je ze ook prima zelf maken. Het is vooral erg leuk om zelf bloem oorbellen te maken.

Wat heb je nodig om zelf bloem oorbellen te maken?

Allereerst heb je dun zilverdraad nodig om zelf bloem oorbellen te maken. Hiermee maak je het gedeelte dat in je oor zit. Je kunt hiervoor het beste een bestaand exemplaar exact namaken. Als je zelf bloem oorbellen gaat maken, zorg dan dat je een bloemslinger in huis hebt of haal vrolijke, gekleurde bloemetjes bij een hobbywinkel.

Als je zelf bloem oorbellen gaat maken, combineer je bloemen en kraaltjes bij elkaar. Je gebruikt hiervoor 3 centimeter zilverdraad; hier rijg je de bloemen(en) aan. Voor het zelf maken van bloem oorbellen heb je een tangetje nodig waarmee je het draad kan buigen en vastzetten. Het hangertje maak je nu vast aan het eerste deel van de oorbel en je oorhanger is klaar!